Ervaringen van klanten

‘Dankzij Chantal kan ik weer jong zijn’

Bijna negen jaar geleden kreeg Vera (23) buikgriep. Ze knapte niet op na een paar dagen, maar kreeg last van extreme vermoeidheid en veel pijn in haar hele lichaam. Haar uiteenlopende klachten worden geschaard onder de noemers fibromyalgie, het chronischvermoeidheidssyndroom en het Prikkelbare Darm Syndroom. Een sluitende diagnose ontbreekt.

Ziek zijn heeft grote impact op Vera’s leven. Zo moest ze haar opleiding Docent Theater opgeven. Vera woont zelfstandig en krijgt veel hulp van vrienden en haar ouders, maar kan bijvoorbeeld niet zelf haar huishouding runnen, en heeft allerlei voorzieningen nodig zoals onder andere een hulp in de huishouding, een rolstoel en een douchestoel.

Vera: “Achter bijna alles wat voor mij geregeld is kan ik de woorden ‘Dankzij Chantal’ plaatsen. Ook begeleidt Chantal mij bij de gesprekken met instanties zoals de gemeente, het gebiedsteam en het UWV. Met de beperkte energie die ik heb is het voor mij onmogelijk dit allemaal zelf te doen.”

 

Vera is jong en kampt met vermoeidheids- en pijnklachten, een combinatie die niet altijd even serieus wordt genomen door instanties. Vera: “Ook daarin is Chantal een geweldige steun voor mij. Zij zegt gewoon: ’Inderdaad, ze is jong, maar dat betekent niet dat ze zich aanstelt of dat het daardoor minder erg is.’ Vanaf het eerste moment was er vertrouwen tussen ons en is ze naast me gaan staan.”

Onlangs regelde Chantal een scootmobiel voor Vera: “Dat is echt fantastisch, frisse lucht is voor mij echt een cadeau. Het lukt me niet elke dag om naar buiten te gaan, ook niet elke week. Maar het feit dat ik weer zelfstandig naar buiten kan, bij vrienden langs kan gaan, is geweldig. Ik straal van trots dat ik weer alleen naar buiten kan.”

“Aan de buitenkant lijkt mijn leven misschien op dat van een 80-jarige. Ik kijk liever naar het positieve: door alles wat Chantal voor mij geregeld heeft kan ik weer jong zijn, kan ik weer Vera zijn.”

Vera Mulder

Lees hier het artikel in Groot Bolsward IJsselmeerkust

 

‘Dat gedoe met instanties is niks voor mij, Chantal nam mij dat allemaal uit handen’

Joukje Oppedijk woont in Friesland, haar broer woonde in Eindhoven. Toen de broer van Joukje overleed, verloor haar schoonzus, die aan een vorm van dementie lijdt, niet alleen haar echtgenoot, maar ook haar mantelzorger. Maandenlang reed Joukje op en neer naar Eindhoven om voor haar schoonzus te zorgen. Toen dat te zwaar werd, trok haar schoonzus bij haar in met het idee om in Friesland een goede plek voor haar te vinden, in de vorm van een woonzorgcentrum.

“Daarvoor moest veel uitgezocht en geregeld worden. Het was ook nog complex omdat mijn schoonzus nog in Eindhoven ingeschreven stond en in Friesland een WLZ-indicatie moest zien te krijgen. Kom daar maar eens uit! Chantal heeft ons daar enorm mee geholpen en alles voor ons geregeld. Ze vroeg de indicatie aan die de weg vrijmaakte om toegang te krijgen tot een plek in een woonzorgcentrum. Chantal heeft ons goed geïnformeerd over geschikte mogelijkheden in de regio en ze heeft mijn schoonzus bij twee verschillende woonzorgcentra aangemeld. Inmiddels woont mijn schoonzus in Nij Statelân in Menaldum en ze heeft het daar heel erg naar haar zin. Wij zijn daar als familie heel blij mee. Chantal heeft ook uitgezocht of het mogelijk was om voor mij als mantelzorger een PGB aan te vragen, waar ik uiteindelijk geen gebruik van gemaakt heb omdat er al vlot een plekje in Nij Statelân vrijkwam. Achteraf ben ik blij dat het PGB niet doorging want administratief zou het veel van mij vragen. Toen mijn schoonzus nog bij mij woonde en ik op vakantie ging, zorgde Chantal voor tijdelijke opvang in Nijlanstate. Ook regelde Chantal in die tijd ondersteuning van Saar aan Huis voor mij. Dat gedoe met regelgeving en instanties is helemaal niks voor mij, het was heerlijk dat Chantal mij dat uit handen nam.”

Joukje Oppedijk

 

‘Het gaf me ruimte en rust dat ik er niet alleen voor stond!’

‘Mijn man kreeg in maart een herseninfarct en verbleef vijf maanden in de kliniek van Revalidatie Friesland in Beetsterzwaag. In die periode kon ik nog niets zelf regelen voor zijn thuiskomst omdat mijn man zich daarvoor eerst in een ‘stabiele eindsituatie’ moest bevinden. Toen het echter zover was had ik heel weinig tijd om woningaanpassingen, vervoer, rolstoel, scootmobiel, vervoer, dagbesteding, personenalarmering, Wmo aanvragen en andere praktische zaken te regelen. Bovendien viel het ontslag uit de kliniek midden in de vakantieperiode. Ik ben begonnen met regelen, heb heel veel gebeld maar kwam erin om. Doordat Chantal heel veel regelzaken en aanvragen van mij heeft overgenomen kreeg ik weer lucht. Eindelijk kreeg ik weer ruimte om er voor mijn man te zijn en kon ik mij weer concentreren op zijn herstel en thuiskomst.
Chantal is doortastend en weet als mantelzorgmakelaar meer voor elkaar te krijgen dan mij gelukt zou zijn. Ik voelde mij erg gesteund in deze moeilijke en emotionele periode.’

I.v.Z. uit Parrega

 

‘We zijn echt superblij, zonder Chantal hadden we dit nooit gered!’


Mevrouw Dees kreeg 20 jaar geleden Multiple Sclerose (MS).  Ruim een jaar geleden nam de familie Dees contact op met hun gemeente in verband met aanpassingen in huis die vanwege de ziekte van mevrouw Dees dringend nodig geworden waren.  Het ging om het creëren van  een slaapkamer en een badkamer op de begane grond en een hoog-laagsysteem in de keuken. De familie Dees deed een beroep op de WMO, maar kwam er met de gemeente niet uit en schakelde daarom Chantal Prins van Mantelzorgzaken in.

“De gemeente bleek een hele andere visie te hebben dan wij. Een traplift zou in onze situatie ook voldoen en een verbouwing zou niet nodig zijn. Daar keken wij heel anders tegenaan. De communicatie verliep stroef en er dreigde een patstelling te ontstaan. Dat veranderde toen Chantal bij onze zaak betrokken raakte. Nu investeren in een traplift terwijl op een later tijdstip een meer ingrijpende verbouwing plaats zou moeten vinden, zou niet zinvol zijn, zo luidde haar stelling. Ze wist de vinger op de zere plek te leggen en het lukte haar ook snel om het gesprek met de gemeente op een constructieve manier aan te gaan. Alles is inmiddels rond, de verbouwing vindt deze zomer plaats. We zijn echt superblij, zonder Chantal hadden we dit nooit gered!”

                                                                                                                                                            Familie Dees

 

‘Had ik eerder geweten van het bestaan van een mantelzorgmakelaar, dan had ik direct bij Chantal aangeklopt’

In een klap veranderde het leven van 19-jarige Sylvan Canrinus en zijn ouders toen hij in oktober 2017 betrokken raakte bij een motorcrossongeluk, waarbij hij een dwarsleasie opliep. In de periode na het ongeluk moesten er heel veel praktische zaken geregeld worden.

S.Canrinus, moeder van Sylvan: “Aanpassing van de slaapkamer en douche, diverse voorzieningen, vervoer dit zijn nog maar een paar dingen uit een lange lijst. Voor organisaties zoals het gemeentelijk WMO-loket en het gebiedsteam was Sylvan door zijn jonge leeftijd ‘een bijzonder geval’, wat tot gevolg had dat men er zich geen raad mee wist. En dus werden wij voor ons gevoel van het kastje naar de muur gestuurd, werden we vaak niet teruggebeld waardoor het eindeloos duurde voordat dringende zaken geregeld waren.

Dankzij een tip van zorgverzekeraar kwam ik met Chantal in contact, zij heeft ervoor gezorgd dat zaken echt geregeld werden. Zo was verbouwing nog steeds niet helemaal af, het ging om verschillende zaken die niet goed of niet compleet voltooid waren. Dat frustreerde ons enorm. Chantal heeft zich er hard voor gemaakt dat alles op orde kwam.

Chantal heeft heel veel uitzoekwerk voor ons gedaan en was onze belangenbehartiger naar gemeente en zorgverzekeraar toe. Zo zocht ze voor ons uit wat de financieringsmogelijkheden waren voor een vervolgtraject voor Sylvans revalidatie. Ze heeft twee parkeervergunningen voor Sylvan geregeld, een voor zijn eigen aangepaste auto, maar ook een voor de bestuurder met wie hij meerijdt.

Chantal kent de wet-en regelgeving, ze weet bij welk ‘loket’ ze moet zijn en als het nodig is zet ze druk op de ketel. Op die manier heeft ze ons heel veel uit handen genomen. Had ik eerder van het bestaan van een mantelzorgmakelaar geweten, dan had ik veel eerder contact met Chantal opgenomen.”

S. Canrinus

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Bel me op 0515 - 700 267 of vul het formulier in en laat mij contact met jou opnemen.

Mantelzorgzaken is aangesloten bij:

Beroepsverening van Mantelzorgmakelaars

Beroepsvereniging van Cliëntondersteuners voor Mensen met een Beperking

Contactformulier